torstai 21. toukokuuta 2015

Hypistelymuhveja Simonkodin päiväkerholaisille.

Sylillinen kesäisiä hypistelymuhveja Simonkodin päiväkerholaisille.
Tikkurilan Martat vierailivat Simonkodin päiväkerholaisten luona maanantaina 18.5.2015. Mukana oli kasa marttojemme tekemiä hypistelymuhveja. Tullessamme meidät otettiin iloisesti vastaan ja toivotettiin "tervetulleiksi hermannin nuorisoseuraan". Kerroimme hypistelymuhveista ja pyysimme päiväkeholaisia testaamaan niitä, miltä ne tuntuvat käsissä. Lopulta kaikille löytyi mieluisimman näköinen hypistelymuhvi, kädet sujahtivat muhvij sisään ja sormet alkoivat hiplata sisällä olevia nauhoja, nappeja ja helmiä. Katseet kiersivät muhvien päällä olevia kukkia ja rusetteja. Juttua tuli ja otettiin kuvia. Ensimmäinen kiitos oli "tämä on lämmin". 





Hypostelymuhvien edelläkävijä Suomessa on Joensuun kaupunki. Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa yhteistyössä toteutetut hypistelymuhvit ovat Joensuussa löytäneet käyttäjänsä ja kokemukset ovat positiivisia. Lisätietoa hypistelymuhveista, niiden käytöstä, muhvien valmistuksesta, muhviohjeita ja ideoita löydät Joensuun kaupungin sivulta  

Facebookista löytyy tällä hetkellä kaksi hypistelymuhviryhmää (Hypistelymuhvi ja Muhvimimmit). Lisäksi hypistelymuhveja löytyy käsityöblogeista. 

Mikä on hypistelymuhvi? 

"Twiddle muff" eli vapaasti suomennettuna Hypistelymuhvi on kehitetty mm. muistisairaille ihmisille. Muhvi on helppo tehdä neulomalla, virkkaamalla, ompelemalla tai vaikkapa villapaidan hihasta.

Nämä muhvit on tehty villapaitojen hihoista.

Hyvän muhvin käyttöominaisuuksia:
* pyörii käsien ympäri ja käsiä voi rullata sen sisällä
* hihamallisena voi laittaa hihaksi kyynärpäähän tai käsivarteen ja sormeilla päällä olevia koristeita
* voi laskea palloja ja helmiä muhvin sisällä, jotka tuntuvat jatkuvan kun muhvi pyörii käsissä
* tukevamallisen muhvin voi asetella eteensä kaltevaksi torniksi tai tehdä siitä muuta mielikuvitusta herättelevää
* hypistelymuhvi antaa käsille tekemistä
* herättää muistoja, joista syntyy rallatuksia ja lauluja
* hypistelymuhvi tuottaa iloa ja hyvää mieltä

Hypistelymuhvi voi muistuttaa myös eläintä kuten tämä Mansikki -lehmä.
Muhvin sisältä löytyy tietenkin lehmän utareet.

Lisää tietoa hypistelymuhveista löydät Uudenmaan Kässämarttojen -blogista. Keräämme jatkossa hypistelymuhvikuvia myös tämän blogin Kässämartta -sivulle. 

Tikkurilan Martat jättivät Simonkodin päiväkerholaiset nauttimaan päiväkahveista. Lähtiessämme saimme kiitokset käynnistä ja iloiset vilkutukset.  

Kiitämme omalta osaltamme Simonkotia mukavasta tapaamisesta ja toivotamme päiväkerholaisille hyvää kesää ja mukavia hypistelyhetkiä muhvien parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Julkaisemme kommenttisi ja vastaamme siihen mahdollisimman pian. Terveisin Tikkurilan Martat